Abdelhak Nouri (AFC AJAX) het nieuwste gezicht van Stichting Elk Kind Een Bal

Wij zijn zeer trots om Abdelhak Nouri te mogen verwelkomen als nieuwste ambassadeur van Stichting Elk Kind Een Bal.

Abdelhak Nouri (20) was zeven toen hij in de jeugd bij AFC Ajax ging voetballen. Vanaf dat moment doorliep hij alle jeugdelftallen . In 2014/2015 mocht de unieke middenvelder met een enorme dosis flair zich voor het eerst laten zien bij het eerste elftal. Met in zijn gedachte het schitteren in de Amsterdam Arena, stond het doel van “Appie” vast! Slagen bij Ajax!

“Ik wil zo veel mogelijk kinderen blij maken! Dat was mijn eerste gedachte toen ik als ambassadeur werd gevraagd door St. Elk Kind Een Bal. Het besef dat ik vroeger zelf opkeek naar de spelers van AFC Ajax toen ik zelf nog op de pleintjes voetbalde en de mogelijkheid die ik nu krijg om wat terug te kunnen doen voor de jeugd. Ik ga mijn bijdrage leveren om zoveel mogelijk aanwezig te zijn tijdens projecten en evenementen om ballen te doneren en bovenal bij de kinderen de lach op het gezicht te brengen.

Voor mij is het eigenlijk heel simpel, wat is nou mooier dan een bal?! Het pleintje bij mij in de buurt had geen toegevoegde waarde zonder mijn bal. Er komen veel maatschappelijke en sociale zaken naar voren bij het doneren van ballen aan de jeugd. Je biedt de jeugd perspectief en laat ze dromen, brengt blijdschap maar het is ook zeker een instrument om de jeugd op het juiste pad te houden. Als jonge jongen brengt het je de juiste mentaliteit en houdt het je weg van het slechte op straat.

Als voorbeeld voor veel jonge kinderen wil ik de jeugd stimuleren om te gaan sporten waar dat nodig is. Alle kinderen zijn anders, dat vind ik juist het mooie. St. Elk Kind Een Bal richt zich niet alleen op voetbal maar op alle teamsporten en op alle jeugd. Ik wil de jeugd graag helpen om hun talent te ontdekken en daarbij de juiste mentaliteit te creëren om je dromen te verwezenlijken.”