JOHAN CRUYFF
COURTS 6 vs.6.

DONDERDAG 10 MEI, 2017 - AMSTERDAM, NEDERLAND

CASE - CRUYFF FOUNDATION PARTNERSHIP PROJECTEN

Doelstelling
Onze doelstellingen en die van de Johan Cruyff Foundation vullen elkaar perfect aan.
De JCF levert de courts en EKEB levert de kwalitatief hoogwaardige gouden ballen.
Door de handen ineen te slaan kunnen wij de jeugd nóg verder vooruit brengen door bewegen te stimuleren, en tegelijk de sociaal maatschappelijke cohesie in de wijken rondom de Cruyff Courts bevorderen.


Locaties
EKEB en de JCF zijn een maatschappelijke samenwerking aangegaan voor minimaal 3 jaar, lopend vanaf 2016. Dit maatschappelijke partnerschap houdt in dat EKEB in 2017 maar liefst 14 unieke EKEB x JCF design Cruyff Court ballen doneert aan de eerste 14 origineel eerst geopende Cruyff Courts door heel Nederland.

Deze ballen worden beheerd door de opgeleide Cruyff Court Heroes (coaches) die hierbij verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de activiteiten op deze courts. Het streven is om binnen deze 3 jaar álle 224 Cruyff Courts in Nederland te voorzien van deze special edition EKEB x Cruyff Court "collabo" ballen.


Projectbeschrijving
Uit TNO onderzoek is gebleken dat de huidige generatie kinderen de helft minder buitenspeelt dan hun ouders. Hierbij speelt een op de vijf kinderen niet eens 1x per week buiten en 85% beweegt gewoonweg onvoldoende. En, bijna de helft van de kinderen uit de leeftijdscategorie 4 - 11 jaar overschrijdt zelfs de norm van 2 uur per dag tv kijken of computeren.

Dat zijn harde cijfers, zeker aangezien het belang van buiten spelen groot is. Met onze speciale Cruyff edition ballen zijn wij in staat onze droom na te jagen door kinderen te bereiken, te verbinden en in beweging te krijgen. Zo maken wij bovendien talent zichtbaar, krikken zelfvertrouwen op en laten nieuwe dromen ontstaan en uitkomen, maar realiseren we
vooral dat de kids het plezier en de drive van sporten terugvinden. Even weg van die
laptop of game console, ouderwets met elkaar sporten dus.

ekeb_024
ekeb_036
ekeb_029
17434570_1245943892192925_333637659093306715_o
ekeb_021
foto-germain-en-vahid
ekeb_033
ekeb_026
ekeb_035
Cruyff-Court-e1412157343367
ekeb_027
ekeb_034
ekeb_023
ekeb_019
C_kR57CWAAEMZ70.jpg large

Persoonlijke terugblik

Het is inmiddels alweer een tijd geleden dat onze favoriete sportheld, Johan Cruyff, overleden is. Als oud studenten van de ‘Johan Cruyff University’ (tegenwoordig Johan Cruyff Academy) en onderdeel van één van de eerste lichtingen, hebben wij de eer mogen hebben om toen al in directe aanraking te komen met de filosofie en gedachtegang Johan Cruyff.
 

De keren dat wij hem hebben mogen ontmoeten, observeerden wij altijd zijn sterke benadrukking op het geven in het leven. Een eigenschap van hem, wat binnen de cirkels van alle goede doelen nooit onopgemerkt bleef. Na onze studies zijn wij terecht gekomen in de financiële wereld. Binnen de financiële wereld, waar wij jarenlang vol passie in hebben gewerkt, bleek het geven in het leven toch de bovenhand te krijgen. Het was immers één van de hoofdredenen waarom wij überhaupt hadden gekozen voor de ‘Johan Cruyff University’. In 2013 kwamen wij tijdens een schoolreünie elkaar weer tegen.

Tijdens de opleiding hebben wij een sterke band opgebouwd, we zaten bijna altijd op één lijn wat betreft ideeën en onze mindsets. “Het is tijd om te geven”, zeiden wij tegen elkaar. We zijn geschrokken van de maatschappij. Kinderen en jongeren leven tegenwoordig in een compleet digitale wereld. Een wereld waarbij kinderen niet meer op straat komen om met elkaar te spelen en te sporten. Het besef dat veel kinderen opgroeien zonder een belangrijke basis van sport die verbindt! Dit was voor ons de trigger om hier wat mee te doen.

 

De woorden die wij in een belangrijk moment van ons leven van de heer Cruyff hebben geleerd, hebben uiteindelijk geleid tot een stichting die Germain en Vahid samen hebben opgezet onder de naam: ‘Elk Kind Een Bal’. Met deze stichting willen wij kinderen met elkaar verbinden met, zoals de naam al doet vermoeden, het meest gebruikte sportobject ooit: een bal. Een simpel object als een bal kan al talloze positieve gevolgen en emoties teweegbrengen. Een bal geeft een lach op het gezicht, zorgt ervoor dat kinderen met elkaar gaan spelen, brengt talentontwikkeling in kaart, geeft zelfvertrouwen, en leert onder andere hoe om te gaan met winnen en verliezen in het leven.
 

Funding
Een deel van de funding voor deze projecten kan worden gerealiseerd door de eerstejaars studenten van de Johan Cruyff Academy. Deze studenten hebben deze taak namelijk als onderdeel in het "sales-kwartaal" binnen de commerciële opleiding, waarbij ze geacht worden crowd funding acties op te zetten om een gedeelte van de totale begroting te realiseren.

Het resterende deel van de funding wordt gerealiseerd door het JCF crowd funding platform in combinatie met door EKEB gecreëerde sponsorovereenkomsten binnen het bedrijfsleven.

Hieronder volgt een overzicht van alle sponsoren, gevolgd door een visuele presentatie
van een van onze 6 vs. 6 Cruyff Court openingen.